Best Seller

Το Ημερολόγιο Ενός Δειλού

Το νεανικό μυθιστόρημα που σκιαγραφεί με τον πιο παραστατικό τρόπο καθημερινές καταστάσεις τις οποίες βιώνουν όλο και περισσότερα παιδιά. Πρόκειται για μια κατάδυση στην ψυχολογία των εφήβων, μια εξερεύνηση των πιο σκοτεινών πτυχών του μυαλού τους και των συμπεριφορών τους. Ένα μυθιστόρημα γραμμένο με χιούμορ και πίκρα, που περιγράφει όνειρα και προδοσία, φιλίες κι εγκατάλειψη, αποδοχή και περιθωριοποίηση. Ένα βιβλίο που μιλά για όσα όλοι μας έχουμε νιώσει και σκεφτεί, αλλά ντρεπόμαστε να τα ομολογήσουμε.

Περισσότερα
Στη Διαπασών

Το Στη διαπασών  είναι ένα νεανικό μυθιστόρημα, μελωδικό όσο και η μουσική, σκληρό όσο και η εφηβεία. Μιλά γι’ αυτούς που αισθάνονται νικητές, ενώ οι άλλοι τούς θεωρούν χαμένους, ή γι’ αυτούς που βλέπουν τον εαυτό τους σαν looser, αλλά θέλουν να γίνουν νικητές. Αφορά τελικά και όλους εκείνους που κάποια στιγμή καταλαβαίνουν ότι το ίδιο πράγμα που τους «αρρωσταίνει» είναι συγχρόνως η ίδια τους η γιατρειά. Κυρίως, όμως, είναι ένα βιβλίο για τους νέους που δεν αρκούνται μόνο στο να φαντάζονται τη ζωή τους μέσα από τα τραγούδια που ακούν, αλλά πατάνε το stop, βγάζουν τα ακουστικά και αποφασίζουν να τη ζήσουν.

Περισσότερα
Χνότα στο τζάμι

Επίκαιρο όσο ποτέ, το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε νέους και ενήλικες. Ατμόσφαιρα φόβου και τρομοκρατίας, σε μια πόλη που δε διαφέρει και πολύ από τις σύγχρονες. Αστυνομική πλοκή, ανατροπές, περιβάλλον θρίλερ και επιστημονική φαντασία, σε ένα μυθιστόρημα της σημερινής εποχής

Περισσότερα

Τη νύχτα που έσβησαν τ' αστέρια

Υποψήφιο μπεστ σέλερ

Τη νύχτα της 20ής Γενάρη η Λένα Μανιέ, μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, εξαφανίζεται. Κανείς δεν ξέρει το γιατί, κανείς δεν έχει καταλάβει κάτι, σε κανέναν δεν έχει πει τίποτα. Το γεγονός αυτό δρα καταλυτικά τις μέρες που ακολουθούν στις σχέσεις συγγενών, φίλων και γνωστών της, καθώς όλοι αναρωτιούνται για το δικό τους ρόλο σε αυτήν την εξαφάνιση, αλλά προπάντων για το ρόλο των υπολοίπων. Εννιά άτομα, εννιά αφηγητές προσπαθούν να δικαιολογήσουν, να συγκαλύψουν, να κατηγορήσουν. Και καθώς περνά ο καιρός οι σχέσεις τους δοκιμάζονται, αλλάζουν, καταρρέουν.

Το μυθιστόρημα Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια είναι ένα βιβλίο με αγωνία και χιούμορ, αλλά και ένα αφήγημα-καθρέφτης όσων ζούμε και δεν τολμάμε να παραδεχτούμε.

Περισσότερα
//vassilispapatheodorou.com/wp-content/uploads/2019/11/vravefsi.jpg

Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο βραβευμένος συγγραφέας νεανικών βιβλίων
  • 9 Μαϊου 2011 – Απονομή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας

    Στις 9 Μαϊου 2011, έγινε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Δυο χρόνια μετά τα «Χνότα στο Τζάμι», ξαναβραβεύτηκα, αυτή τη φορά για το «Στη Διαπασών». Η χαρά και η τιμή που νιώθω είναι ανείπωτες.

  • 15 Μαρτίου 2009 - Απονομή Κρατικών Βραβείων 2008

    Στις 15/3/2009 έγινε η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας έτους 2008. Στην κατηγορία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου βραβεύτηκαν το «Χνότα στο Τζάμι» και «Η Σπηλιά της Γοργόνας» της Λίτσας Ψαραύτη. Τα Κρατικά Βραβεία είναι τα σημαντικότερα ελληνικά βραβεία, είμαι πολύ ευτυχισμένος για την τιμή που μου έγινε.