Εκδηλωσεις

Ειναι ομορφη εμπειρια να βρισκεσαι κοντα στα παιδια

Έχοντας δουλέψει ως καθηγητής Γερμανικών και έχοντας αγαπήσει την τάξη και τα παιδιά, αισθάνομαι πάντα μεγάλη χαρά όταν με καλούν να μιλήσω σε ένα σχολείο.

Το αρχικό τρακ το διαδέχεται μια οικειότητα με όλους και στο τέλος καταλήγουμε πάντα να στενοχωριόμαστε που τελείωσε η συνάντησή μας. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχουν προξενήσει οι επισκέψεις μου εκτός Αθηνών. Τα παιδιά είναι άψογα προετοιμασμένα, η φιλοξενία -όσες φορές έχει χρειαστεί να μείνω- εκπληκτική, οι άνθρωποι που γνωρίζω πάρα πολύ φιλικοί. Και βέβαια σου δίνεται η εντύπωση ότι λαμβάνεις μέρος σε μια γιορτή, που είσαι τιμώμενο πρόσωπο.

Το δε εκπληκτικό με αυτές τις συναντήσεις και επισκέψεις μου στα σχολεία, είναι οι ερωτήσεις των παιδιών. Αρκετές φορές έχω έρθει σε "δύσκολη" θέση, μην ξέροντας τι να απαντήσω σε μια ερώτηση που γίνεται από κάποιο παιδί. Ερώτηση που ούτε καν με είχε προβληματίσει ποτέ. ( Σημ.: Είμαι αρκετά ειλικρινής και συνήθως απαντώ "δεν ξέρω", "δεν το έχω σκεφτεί", αντί να πλάσω μια απάντηση που φαίνεται ωραία, αλλά να μην με εκφράζει).

Τον τελευταίο καιρό οι επισκέψεις εκτός Αθηνών διοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Ε.ΚΕ.ΒΙ (www.ekebi.gr) και την κυρία Εύη Γεροκώστα (τηλ. 210 9200332) την οποία και ευχαριστώ.

Συνεπώς για να επισκεφτώ το σχολείο σας, δεν έχετε παρά να συνεννοηθείτε με την κυρία Γεροκώστα και να λάβετε και εσείς μέρος στο πρόγραμμα του Ε.ΚΕ.ΒΙ "Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα Σχολεία".

Επίσης συνεννόηση μπορεί να γίνει και με την κυρία Κατσιουλέρη των εκδόσεων Καστανιώτη στο τηλ. 103301208 εσωτ. 135.